• 瀏覽: 27,081
  • 回覆: 103
引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-17 10:18 AM 發表

你們離題, 因為你們自知無法反駁1989年中共屠殺人民是事實
唔巧舉我呀

民主是降服老百姓的工具.是劇毒糖衣.犬其是用在中國.

先例:孫大炮推反清朝.行民主制度.令致群雄四起.軍伐各據.烽煙四起.

後例:台灣民主.兩黨輪替.各自任內貪污.
政經倒退.

感謝占中在香港為64平反,,哈哈

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-6-4 10:50 AM 發表

期待..支持...不過20年...我刀冇眼睇啦
到時你都喺86歲者,有機會,我都系比你後生幾年,我陪你一齊見證。
呢段時間大家多運動,少食唔健康食品,一齊挨到嗰日啦。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-9-10 12:21 PM 發表

你搞錯了. 中國法官支持1989年人民和平佔領天安門, 香港法官無支持2014年佔中. 2016年立法會選舉表達出香港人支持佔中. 只是中共不敢面對.
中國法官支持1989年人民和平佔領天安門, 証明1989年北京戒嚴沒有民意認受 ...
但喺大陸今日嘅整體治國政策並唔系沿用89之前嘅模式啦,人地已經知道要改啦,已經改咗啦,已經見成效啦。如果今日大陸仲系奉行89年代嘅模式,我都會支持占中。習近平治國手段絕對好過胡錦濤,更加好過江澤民條仆街。

引用:
原帖由 lcheung123 於 2016-9-27 02:19 PM 發表

到時你都喺86歲者,有機會,我都系比你後生幾年,我陪你一齊見證。
呢段時間大家多運動,少食唔健康食品,一齊挨到嗰日啦。
我金年63炸

引用:
原帖由 lcheung123 於 2016-9-27 02:27 PM 發表

但喺大陸今日嘅整體治國政策並唔系沿用89之前嘅模式啦,人地已經知道要改啦,已經改咗啦,已經見成效啦。如果今日大陸仲系奉行89年代嘅模式,我都ߩ ...
咪就係

講得幾正面,仲以為樓主真係講六四,不過人係應該活在當下嘅

當時是小六,看到父母和所有大人和老師都哭,哪刻非常討厭鄧小平,以為他是魔鬼。人大了才明白要下清場的決定好難,要頂住全世界的壓力,要穩定國內。今次佔中可算是幫六四平反,當權者不強勢對付示威者,就會變成今天香港。

引用:
原帖由 事後孔明 於 2016-9-27 09:52 PM 發表
當時是小六,看到父母和所有大人和老師都哭,哪刻非常討厭鄧小平,以為他是魔鬼。人大了才明白要下清場的決定好難,要頂住全世界的壓力,要穩定國內。今次佔中可算是幫六四平反,當權者不強勢對付示威者,就會變成今 ...
謝參與討論..
國家大事..國家行為..對與錯..只能由時間和歷史去評定..我古

人民收到的消息是有限,通常都被誤導

最諷刺係當年啲民運領袖,同當年鎮壓佢哋啲高官家人一樣,都係要移民外國!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]