• 瀏覽: 6,270
  • 回覆: 66
引用:
原帖由 煙民母系生賤種 於 2016-6-1 02:23 PM 發表
咁關島呢?
中共夠膽打關島送死?
當然用導彈甚至核彈打的話美國未必截到,
但咁樣就全世界都睇得到係中共先將局勢升級.

引用:
原帖由 最後的摩根戰士 於 2016-6-1 05:28 PM 發表
只有戰販先會滿腦子想發動世界大戰
你今次就講得啱喇,咁啱香討軍版有條友,成日都話希望中美開戰,唔知你又點睇呢?

引用:
原帖由 芽菜子 於 2016-6-1 05:32 PM 發表
你今次就講得啱喇,咁啱香討軍版有條友,成日都話希望中美開戰,唔知你又點睇呢?
中美開戰唔一定會演變成世界大戰,
尤其係一般估計雙方都唔係真係想全面開戰,
所以就睇比如係南海島戰之中,
邊方有可能輸之餘又會輸唔起,
呢區度的確見到唔少認為中國一輸就升級甚至發動核戰言論.

老尾精過無尾蛇, 佢唔會親手出戰,除非別國先打他。

引用:
原帖由 多明戈 於 2016-6-1 05:36 PM 發表

中美開戰唔一定會演變成世界大戰,
尤其係一般估計雙方都唔係真係想全面開戰,
所以就睇比如係南海島戰之中,
邊方有可能輸之餘又會輸唔起,
呢區度的確見到唔少認為中國一輸就升級甚至發動核戰言論.
你講既係中美心態,我講既係有人心地唔好

其實老共亦都部署好雷達, 衛星, 預警機. 在南沙有顯著防衛能力. 和平時期, 比你抽下水, "自由航行" 無所謂, 香港都成日比美艦渡假啦.

不過阿爺要收緊 "自由航行" 既尺度, 老美肯定無運行, 睇下 NY TIMES 形容 "自由航行" 係 "危險的寒喧", 美艦
突然見到阿爺軍艦覺得驚訝, 艦長緊張到沖涼都唔得閒, 跑上艦橋應對. "自由航行" 得好勉強.

菲律賓都唔想 中美在南海開戰, 形容 就好似兩隻大象對打, 一唔小心會踩死隔離隻 "蟻"
引用:
原帖由 多明戈 於 2016-6-1 12:59 PM 發表
無地利的, 雖然話岸基武器如飛機效能比航母飛機好,
但唔好忘記果D島礁距離大陸本土亦好遠,
需要GE攻擊距離係"大陸離島礁距離" + 對方航母射程,
先算係可以有效攻擊航母.

當然亦可以話係由島礁本身設施作防禦,
...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]