• 瀏覽: 11,682
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2015-8-10 00:26 發表 你要搞清楚一點美國本身就是一個 多民族組成的國家這個世界沒有「美國人」所謂的「美國人」是由愛爾蘭人, 英格蘭人, 德國人, 意大利人, 組成後期又加入黑人, 亞洲人所以拿了綠卡的日本人, 中國人, 俄羅 ...
要搞清楚既人係你囉
而家既美國總統有一半係白人血統你知唔知?
佢係美國出世你又知唔知?
如果佢完全100%黑人又係非洲出世,你古佢做唔做到美國總統?
中國出世有中國戶籍非漢人,一樣有係人大做事你又知唔知?

引用:
原帖由 maolala 於 2015-8-10 11:17 發表

應該係世界爛仔
美國政府中意偷聽歐洲佬,亞洲佬, 中東佬, ...等....係咁呀!做八卦.....

引用:
原帖由 samlum 於 2015-8-9 11:47 PM 發表
中國戰機最大缺點本來係引擎,而家冇埋
中國依家仲同俄羅斯買緊engine。

引用:
原帖由 maolala 於 2015-8-10 11:15 AM 發表

唯才是用早係二千幾年前李斯已經提出。
老共對曹操的評價很高,主要是用人以才為本這方面。

反共但又對老共完全不理解
唉!太祖三反五反,鬥殘班回國報效的知識份子,屈作毒草,出爾反爾,還毫不知恥,詭辯陽謀遮醜。 人才是用來鬥,紅衛兵不過十年文革,太祖登大寶後卻到死未休(四人幫),這段史實,記之以為戒。

引用:
原帖由 maolala 於 2015-8-10 11:15 AM 發表

唯才是用早係二千幾年前李斯已經提出。
老共對曹操的評價很高,主要是用人以才為本這方面。

反共但又對老共完全不理解
如果中共真是唯才是用

為什麼 新疆人, 西藏人, 香港人, 廣東人, 不能擔任中共領導層??
為什麼 白人, 黑人, 日本人 不能擔任中國政治局委員??

引用:
原帖由 samlum 於 2015-8-9 23:43 發表
岩岩至知中國引擎都追上殲-20,而且中國引擎上埋世界頂級3甲,俄美啞晒,殲-16引擎能力超過左f-22
這是哪裏流傳的文宣?

世界三大航空引擎巨頭是 PW、GE、RR,CFM 國際、IAE、EA...都有這幾家的股份

J-16 所用 WS-10 改型哪些方面超過 F119,推力?超巡?4000hr+ 壽命?

引用:
原帖由 simpson777 於 2015-8-9 09:42 PM 發表
東海艦隊
南海艦隊
北太平洋艦隊
印度洋艦隊
4個艦隊好合理.
北海艦隊沒了?難道要把北海艦隊改編成北太平洋艦隊?

點解尼排好似唔見瓦兄蹤影?

引用:
原帖由 廿一比一 於 2015-8-10 03:18 PM 發表

中國依家仲同俄羅斯買緊engine。

中國有唔少舊戰機重係用俄制AL-31F, 係因為:
1. 中國制大行發動機產能太低, 產量唔夠之下, 新生產的大行發動機要先俾灑新的國產飛機用
2. 俄制AL-31F發動機同中國制大行發動機有唔同既呎吋, 改裝舊戰機重用大行發動機大貴, 唔化算

講親都15∼20年計劃,人生都第二代鳥,現全蘇式思維,很難突破。可否設立一個研究所,獨立運作,全球召募科研人才,主力提出創新攻關工作,縮短開發期,由中科完統籌,希望有錢洗得鬼推磨。

[ 本帖最後由 hkdouble1997 於 2015-8-16 05:58 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

中共造幾多艘航母都冇用,只要臺灣省一艘沱江艦就可以打勻中共三大艦隊無敵手
引用:
原帖由 samlum 於 2015-8-8 04:53 AM 發表
根據俄羅斯國際文傳電訊社8月5日報道,中國已經開始建造核動力航母。

疑似中國國產航母建造現場圖在網 ...

勁。

引用:
原帖由 機龍 於 2015-8-8 10:22 PM 發表
講呢啲...

修復瓦良格改造成大遼果時,中國已經靠自己攻剋鋼材技術
請問中國係造“消磁鋼材”方面怎樣?

[quote]原帖由 朱仔成.... 於 2015-8-10 12:26 AM 發表

黑人甘Q蠢,多數體力旺盛智力低下,做事五思考,好吃懶做,又容易衝動,在科學方面仲未見過有黑人的科學家呢,有黑人的地方衝突不斷,吃白粉販毒打劫強姦等,黑人快快滾,千其唔好來影響中國人的智商,如果中國比部分黑人成為公民甚至有左選舉權后果真的可怕。

引用:
原帖由 hellomirror 於 2015-9-1 10:49 發表 請問中國係造“消磁鋼材”方面怎樣?
新艦完工做消磁一直是標準作業

可以搜尋老瓦、056 消磁照片

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]