• 瀏覽: 10,447
  • 回覆: 101
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 a1234bcd 於 2015-7-31 01:00 PM 發表

'仲要係台灣事件發生之後, 中菲關係開始交惡,'

淨係呢樣已經錯,其他師兄指正你,你重死縈

笑死人, 你當新聞冇記錄
2010年中國同菲律賓已經開始交惡?

香港解決菲律賓果單人質慘劇唔係台灣攪掂之後先攪?

指正..........

引用:
原帖由 a1234bcd 於 2015-7-31 01:02 PM 發表

'風險太大而唔撤僑',咁即係放棄國民啦

你重縈條毛咩,up到連自己狗up緊乜都吾知

麻煩自己搵美國官方解釋啦, 冇人認同佢, 但你鍾意因為人地錯一次就high到爆燈, 咪繼續囉

建議你睇睇龜兔賽跑個故事, 又或者坐井觀天呢個成語

引用:
原帖由 AH華0426 於 2015-7-31 01:12 PM 發表
台海軍演問題,你們扯那麼遠幹嘛
有人奶西奶台轉移話題啫。兔共有原罪,尾國聖人都有錯

其實台灣唔係咁廢, 就唔駛一早有太平島係手上都搞唔掂南海, 結果又要大陸係南海幫台灣執手尾

引用:
原帖由 malibig2015 於 2015-7-31 01:23 PM 發表
有人奶西奶台轉移話題啫。兔共有原罪,尾國聖人都有錯
盲從附和, 就正正係中國積弱原因之一

往往不思己過, 唔去分析自己弱點繼而改善, 只係識得指鹿為馬, 錯, 就臭屎密掩, o岩少少, 就興奮莫名

仲要非黑即白先恐怖, 好彩只係討論區, 如果中國領導人都係咁, 死硬, 萬幸

引用:
原帖由 maysim1 於 2015-7-31 01:26 PM 發表
其實台灣唔係咁廢, 就唔駛一早有太平島係手上都搞唔掂南海, 結果又要大陸係南海幫台灣執手尾
做得美國隻棋, 點到佢話事!

當你軍備都只係買二手貨, 自身發展又唔大, 下場就只係咁, 加上中國解放軍軍力強過以前, 所謂第一島嶼鏈基本上已經不存在

至於台灣唔敢南海問題上郁手, 都係要睇美國頭, 睇睇釣魚台果鑊同日本仔玩下水就知

如果真係開打,中國一人一淡口水吐向台灣都陸沉喇

背後幫手撐台?共仔土佬從來係自己門口未打輸杖,尼點老美好清楚血的教訓

習總如果呢次可以連江澤民都拉埋,咁我相信習總任期內收復臺灣統一中國是極有可能的,臺灣的 軍事戰略地位對於大陸太重要啦!有了臺灣無任何國家可封堵住中國向遠洋發展。中國海軍及海軍航兵由近海防衛走向遠洋巡航護航甚至戰鬥。

大家不要擔心  圖片是PS的   一切盡在國軍掌握中~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]