• 瀏覽: 1,498
  • 回覆: 31
梁家傑話即使只有三成市民不願意就政改方案「袋住先」,都不應通過方案,原來民主是小數服從多數。

http://news.tvb.com/local/54f2d7596db28cc71a000000

梁家傑指各民落差大 籲回應真選擇訴求 2015-03-01 17:09

泛民議員、公民黨梁家傑表示,即使只有三成市民不願意就政改方案「袋住先」,都不應通過方案。 他說:「如果二百萬人不贊成袋住先,認為袋住先是會袋一世的,沒有真正選擇的。你過了有甚麼好結果?更遑論這些民調,我近期都看過好幾個,那結果與今日民建聯公布的有很大落差。我想花心思、費神做民意調查,不如回應香港人有真正選擇這個期望,即使只有三成,都有二百萬人。

咁就要搞全民公投先得喇

小心佔中狗借機捲土重來,各區街坊見到有人集結,務必屌走佢地

唔明佢logic 希望有高人指點

點解袋住先會袋一世?

如果唔袋, 你就會有真普選?
如果你袋, 你過幾年一樣可以佔中要真普選

"如果二百萬人不贊成袋住先,認為袋住先是會袋一世的" <- 一開始係你地講會袋一世, 唔好而家又比返個波HK 人

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2015-3-1 06:33 PM 發表

點解袋住先會袋一世?

"如果二百萬人不贊成袋住先,認為袋住先是會袋一世的"  
因為中國冇誠信,講左唔會做

呼籲全港市民,自發性,追蹤,起底,有關"搞事"人士,讓佢地係未來受到應有制裁,不要指望,收取"高薪"差佬,依賴呢幫"廢物"差佬,可能又係另一次79日,

如果將來又有200萬人反對你地所謂嘅真普選
咁即係又唔可以通過
香港咩都唔應該做,等死最好

你地要佔中,要自焚都好
袋左都一樣可以
俾個文明的理由我
袋住先點解可以將犯民變順民

引用:
原帖由 patita_again 於 2015-3-1 06:39 PM 發表
如果將來又有200萬人反對你地所謂嘅真普選
咁即係又唔可以通過
香港咩都唔應該做,等死最好

你地要佔中,要自焚都好
袋左都一樣可以
俾個文明的理由我
袋住先點解可以將犯民變順民

http://n2.hk/ ...
你搵到200萬人出黎先講啦

引用:
原帖由 mfhctse 於 2015-3-1 06:18 PM 發表
梁家傑話即使只有三成市民不願意就政改方案「袋住先」,都不應通過方案,原來民主是小數服從多數。

http://news.tvb.com/local/54f2d7596db28cc71a000000

梁家傑指各民落差大 籲回應真選擇訴求 2015-03-01  ...
否決啦,但可能民主黨會轉太,不過,3月尾就會清楚一些

引用:
原帖由 艾朗‧藍斯 於 2015-3-1 06:34 PM 發表

唔袋,都唔代表有下次!

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2015-3-1 06:33 PM 發表

點解袋住先會袋一世?

"如果二百萬人不贊成袋住先,認為袋住先是會袋一世的"  
簡單,因為泛民收錢搞亂香港,令政府原地踏步製造更多民怨

引用:
原帖由 艾朗‧藍斯 於 2015-3-1 06:34 PM 發表

因為中國冇誠信, 所以唔袋就有真普選?

反之,因為先接受左袋住先, 如果中國真係冇誠信, 袋一世
就可以令一眾原本溫和派失望, 企去反對派一方

引用:
原帖由 takezawa 於 2015-3-1 06:43 PM 發表

簡單,因為泛民收錢搞亂香港,令政府原地踏步製造更多民怨
泛民收中國錢成日扮反對真係乞人憎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]