• 瀏覽: 2,996
  • 回覆: 40
你做編劇?好高幻想力啊!

我無責任做你跟班改正老師!

原來shadow一個船隊,一定要用潛艇

水面艦隊用巡航速度,足以擺脫常規潛艇

澳洲佬,又冇料又自大

譖艇阻吓真正威脅,包括航母!

跟蹤其次。

今次袋鼠被俄摸了底!

引用:
原帖由 風中老叔 於 2014-11-26 08:36 PM 發表
我無責任做你跟班改正老師!

唔好意思,令你誤會,小弟唔敢叫你幫我改正,
因為我只是請你去看清楚,一個3歲小童都知的中文罷了.
如果到現在,你的智慧還是覺得 玩=唔理,今我都真的無咩講啦.

其實上面還有其他問題如,
1. 唔知新加坡夠資格參加G20呢?
2. 新加坡睇唔到G20新聞嗎?
3. 如連新加坡都未有資格參加的G20,俄國都看不起,你覺得俄國怎看新國呢?

引用:
原帖由 風中老叔 於 2014-11-26 08:31 PM 發表
你做編劇?好高幻想力啊!

試解釋新國面積?和新國的防守區域?試解釋貴國每隻加油機可cover的area?
還是貴國真的想攻擊美國???

還有以下來容,哪一個不是事實?
軍力弱,被人笑,笑的只是你
用左很多錢,如買9隻加油機(風中提供),對整個新加坡有咩幫助呢???
9隻,係9隻. 整個新國上空可以容納9隻加油機???如我無錯離開左新國上空,已經是大馬和印尼國境.
新國比人笑的原因係澳洲/美國不用比錢,就有人提供加油機,用sub去收取情報,美國不用比錢,新加坡人民舉手同意,我都無咩好講lor.

澳洲,台灣和日本人民覺得這樣做是比美國搵X,但新加坡人民十分高興,可能大家質數比不上新國lor.

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2014-11-27 09:14 AM 發表

試解釋新國面積?和新國的防守區域?試解釋貴國每隻加油機可cover的area?
還是貴國真的想攻擊美國???

還有以下來容,哪一個不是事實?
軍力弱,被人笑,笑的只是你
用左很多錢,如買9隻加油機(風中提供), ...
咪玩啦!家下波波好忙架,又多了一個任務要為主人監視中國潛艦,9隻加油機邊夠用啊?點多要賣多十架八架啦

引用:
原帖由 觀滄海 於 2014-11-27 09:29 AM 發表

咪玩啦!家下波波好忙架,又多了一個任務要為主人監視中國潛艦,9隻加油機邊夠用啊?點多要賣多十架八架啦

日本都無今多架加油機,都能做到,新國有無敵戰隊,我估不需要今多吧.

九架不多了!

飛機通常三份一要維修 !
在扣上一些損失,意外。

二,如果新加坡是美帝走狗,
點解預警機要購買以色列型嘅gulfsream 550,
坦克點解要買二手豹型,
三種裝甲車,為何自己研究和制作?
何以不買美帝大炮,自製輕型飛馬,及重型大炮!
勸大家不要再講這些政治無聊問題!
我怕越講你們要出醜!

引用:
原帖由 風中老叔 於 2014-11-27 02:06 PM 發表
九架不多了!

飛機通常三份一要維修 !
在扣上一些損失,意外。

二,如果新加坡是美帝走狗,
點解預警機要購買以色列型嘅gulfsream 550,
坦克點解要È ...
首先不要離題,答左上面題目先(特別是我個D"幻想"是否事實,我要知是我要看醫生,還是其他人).還有幫美國收集資料和加油,用"走狗"來形容,是你的個人意見,和我沒有任何關係,是你自己說的,因為在中文上"走狗"的意思是背叛前主/背叛真理,所以我都唔知為什麼你這樣形容"幫美國收集資料和加油"的國家.
不過你怕話我知新國假想敵,因為怕罵戰,但你話人走狗,就不怕收起罵戰???

因為你唔回答國家有多大,貴國加油機要cover多少地方,小弟真的不知要多少架,因為貴國的大小和美國一比,美國要有最少一萬架,如果你都小,今美國一定係嚴重不足.如果美國都夠...........今貴國就真的太多.    風中兄,小弟不是玩你,是想拿出事實討論,你不答問題,我真的覺得太多.

但係如果我D問題,你覺得答左會令你不利,今你真的要想想貴國是否真的買太多啦.始終你有比tax,小弟無(最多比旅行相關稅).

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]