• 瀏覽: 4,546
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 Kickbutt 於 2014-8-29 12:32 PM 發表

越接近目標發射,敵人反應時間就越少,也越大機會命中。這大大増強核威嚇効果。

中國的陸基彈道飛彈射程己到達美國本土,但仍要發展彈道核潛,就是希望接近目標。但如094噪音大,那接近目標的戰略目的 ...
重點在于多彈頭,遠近雖然有少差別,但個人認為取勝重點還是靠前者。

陸基核生存率比核潛低,這是核潛二次打擊存在的意義。

原來做唔到低噪音都咁多解讀,真係大開眼界

引用:
原帖由 sampeter03 於 2014-8-29 02:08 PM 發表
原來做唔到低噪音都咁多解讀,真係大開眼界

何止大開眼界呀,仲大快人心添.

需要J既時候中國既軍備係一文不值
到選舉年中國威脅論就會跳返出來
老美精神分裂都唔係第一日
由佢啦

引用:
原帖由 etnet33 於 2014-8-29 07:33 AM 發表 中國武器只是防護用!094只是要嚟保護航母用。
094 唔係戰略核潛咩 唔係戰術核潛波

引用:
原帖由 Kickbutt 於 2014-8-29 12:32 PM 發表 越接近目標發射,敵人反應時間就越少,也越大機會命中。這大大増強核威嚇効果。中國的陸基彈道飛彈射程己到達美國本土,但仍要發展彈道核潛,就是希望接近目標。但如094噪音大,那接近目標的戰略目的 ...
ssbn 最大優勢係可以長留海中 行蹤不定 比起陸地上更加難令敵方發現 一但本國遭受核武打擊 都有第二次反擊機會 特別對英法e d 國土唔算特別大的國家

敢以互相毀滅相摶?即使是一個西雅圖,都受不起。

引用:
原帖由 bestworkshop 於 2014-8-30 12:31 AM 發表
需要J既時候中國既軍備係一文不值
到選舉年中國威脅論就會跳返出來
老美精神分裂都唔係第一日
由佢啦
認叻收片時,對手一文不值;需要軍費時,同一個對手實力強橫。

噪音大是掩護,還有一個沒噪音的隨行,才是真正殺手幾十個核彈

引用:
原帖由 機龍 於 2014-8-29 13:01 發表
つ拉達級

拉達級

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]