• 瀏覽: 2,889
  • 回覆: 23
引用:
原帖由 wwcheng 於 2014-7-31 00:35 發表 每次出動掛八枝, 精確遠距離打汽車或打人用晒八枝有幾出奇?
打「豐田戰車」要用地獄火...

引用:
原帖由 誅邪 於 2014-7-30 04:31 PM 發表
絕!這就是美國!
當年以莫須有的藉口入侵伊拉克後,對文物、古董、黃金、石油等無限制肆意掠奪後,又扶植了一個傀儡政府延續對伊拉克利益的剝奪。伊拉克的經濟、民生從此一劫不復,民生怨,怨生變,就形成了伊拉克 ...
事出必有因,咁 90年代伊拉克突然出幾萬軍隊,掠奪並意圖吞併科威特,你又唔講埋

引用:
原帖由 Blazers 於 2014-7-31 10:44 發表 事出必有因,咁 90年代伊拉克突然出幾萬軍隊,掠奪並意圖吞併科威特,你又唔講埋
咁你應該由英國係中東撤退時胡亂劃國界開始

引用:
原帖由 Blazers 於 2014-7-31 10:44 AM 發表

事出必有因,咁 90年代伊拉克突然出幾萬軍隊,掠奪並意圖吞併科威特,你又唔講埋
咁駛唔駛講埋美國如何扶植候賽恩,並協助伊拉克攻打伊朗。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2014-7-31 11:41 發表
咁你應該由英國係中東撤退時胡亂劃國界開始
人地唔係胡亂劃架,係經過深思熟慮的精心佈局。

Hellfire除Heat彈頭外,有高爆同熱壓彈

引用:
原帖由 Blazers 於 2014-7-31 10:44 AM 發表

事出必有因,因是什麼?請說明。
事出當然有因啦,禍首就是美國!當年美國為了中東石油利益,扶助伊拉克來制衡伊朗。在兩伊戰爭中,美國不但大賺戰爭財,而且更令伊拉克壯大,禍患中東,迫使中東石油以美元結算,奠定了美元取代黃金的地位,成為國際結算貨幣。引致08年金融海嘯中,美國種禍,全球受罪的局面。
整件事件,美國為了一己利益,製造出薩達姆的兇殘,同時又為了一己之利侵略伊拉克,直接造成伊拉克今天的慘狀。如果說薩達姆殘暴、侵略科威特,不得善終是咎由自取,那麼美國只為自己利益,到處禍亂他國,難道因為叫一句民主的口號,於是侵略別國、屠殺平民、搶人財物資源⋯一切都是正義行動嗎?

逆向思考下其實咁樣對成個伊斯蘭世界反而係一件好事
只有不斷加深伊斯蘭教對美國既仇恨
成有可能促成一個大一統既伊斯蘭國度
然後美國要面對既再唔係恐怖主義咁簡單
中俄只需要買定啤酒花生等睇大戲就夠啦

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2014-7-31 10:10 發表

打「豐田戰車」要用地獄火...

「豐田戰車」有高射機槍/機砲, 難度要用幾千萬武直/戰機埋身肉搏?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]