• 瀏覽: 29,765
  • 回覆: 296
  • 追帖: 2
+4
100年前都拎黎比較,用下腦都知咩居心啦
廢青人地講咩又照聽,唔識自己用腦分析下,讀C片

終國淫民好勤力去洗黑錢同呃自己人錢

一百年前是種族主義的高峯,有咁嘅想法一D都唔奇怪。願意伸手幫助有色人種果個封咗聖,叫做德蘭修女。

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 13:25 發表
文:周雪君 愛因斯坦(Albert Einstein)在1922年秋天與妻子Elsa Einstein展開為期5個半月的中東和遠東旅行。到過香港、新加坡、中國、日本、巴勒斯坦和西班牙,並在日記寫下了旅途中的所見所感。愛因斯坦從來沒打算出版遊記,不過,身後盛名如他,連一張字條都成為拍賣品,則這本遊記公諸於世也成當然之舉了。然而,遊記中提到他對中國人的一些觀察,卻令有些人覺得與其人道主義者的形象相違背 ...
講得無錯。其實當時整個活系儒家文化下的亞洲社會都有呢個問題。儒家自古以來被統治者利用為穩固政權意識形態。。。例如三綱五常的道德人倫。令社會現代化困難。其實日本人系明治時代已經批判過中國文化。所以先開始到維新運動。

睇番原來猶太人基因的確更接近黑種人,唔怪得個個捲髮卷到智障咁

原來真係世界最反華就喺有黑鬼種的人,包括馬來人同猶太人在內

唔怪得香港四處都咁污遭邋遢啦!

樓主講自己袓先

中肯呀

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 01:25 PM 發表
文:周雪君 愛因斯坦(Albert Einstein)在1922年秋天與妻子Elsa Einstein展開為期5個半月的中東和遠東旅行。到過香港、新加坡、中國、日本、巴勒斯坦和西班牙,並在日記寫下了旅途中的所見所感。愛因斯坦從來沒打算出版遊記,不過,身後盛名如他,連一張字條都成為拍賣品,則這本遊記公諸於世也成當然之舉了。然而,遊記中提到他對中國人的一些觀察,卻令有些人覺得與其人道主義者的形象相違背 ...
因為依然存在

不基欄坦己然長埋黃土了

佢D記憶只是宇宙微塵,推動不了人類進程和進步

幾千年基因,邊有得改

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 01:25 PM 發表
係呀,其實如果你睇番古代d小說,好似魯智深都大吵大鬧周街疴屎疴尿,官府不嬲都貪腐,平民不嬲都鍾意拉關係,瞞上騙下,冇變過㗎

引用:
原帖由 Frankinztein 於 2018-6-13 01:58 PM 發表
百年後一樣咁愚昧骯髒
話你自己?

引用:
原帖由 ENASDE 於 2018-6-13 06:47 PM 發表
100年前都拎黎比較,用下腦都知咩居心啦
廢青人地講咩又照聽,唔識自己用腦分析下,讀C片
最叻扔磚

幾年之後,愛因斯坦改口:美人骯髒昏昧....1928 Great Depression (大蕭條)

排免費飯

全部失業

通街乞兒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]