• 瀏覽: 23,885
  • 回覆: 240
  • 追帖: 3
+6
若兔子再對白象動武
不會是打一下就撤兵
而會是徹底消除邊界隱患

今次要直落平原, 唔好要 兵哥門 在山上 受冰火? 

坐北向南, 背山面水, 好風水?
引用:
原帖由 mflyer 於 2018-2-11 11:15 AM 發表
今次要直落平原, 唔好要 兵哥門 在山上 受冰火?

😒上次都直落平原啦。解放軍的西路軍(從新疆部隊調過去的)仲離譜,佔領阿克賽欽 一直鏟到德里(印度舊都)外300幾公里的楚舒勒。如果唔係老毛強行收手。都唔知道會唔會順手搞埋個首都。

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-2-11 12:20 發表
😒上次都直落平原啦。解放軍的西路軍(從新疆部隊調過去的)仲離譜,佔領阿克賽欽 一直鏟到德里(印度舊都)外300幾公里的楚舒勒。如果唔係老毛強行收手。都唔知道會唔會順手搞埋個首都。
上次係補給問題
今次唔會有

中國收復藏南係遲早問題,
印度亦無雙手奉還之理,
所以無需假設…中印必有一戰!

大國同大國打,沒完沒了,沒必要。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-2-11 10:39 AM 發表
若兔子再對白象動武
不會是打一下就撤兵
而會是徹底消除邊界隱患
那就要看你老共的能耐了,不要再外強中亁了。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-2-11 12:59 PM 發表

上次係補給問題
今次唔會有
補給問題?長驅直入都沒問題反而在後面的補給有問題?一個多月就岀現了補給問題,你怎看待八年的漫長抗戰?

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2018-2-11 01:37 PM 發表
中國收復藏南係遲早問題,
印度亦無雙手奉還之理,
所以無需假設…中印必有一戰!
造白日夢的時候?

雙手奉送國土給別人就完全沒有問題的。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-2-11 02:49 PM 發表

造白日夢的時候?
造夢?你慢慢睡吧!!
三哥咁蠢都比你聰明

印度防長幾日前都識得
冒着嚴寒走到中印邊境視察!

只因自印度上次退兵后…我軍
在中印邊境工事完全沒有停止
反而增多!

引用:
原帖由 RAy_1982zzz 於 2018-2-11 02:11 PM 發表
大國同大國打,沒完沒了,沒必要。
62年個次,老毛都係咁認為,以為打起來就會曠日持久。國家元氣大傷,所以忍左印度足足三年,一讓再讓。 不過佢估錯對手。 摩羅差 幫人開門,遞毛巾就專業。寫軟件都得。打仗就真係唔知點形容。 一打就崩潰。 所以大國戰爭都要睇埋戰鬥力。 唔一定拖好長。

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-2-11 03:49 PM 發表

62年個次,老毛都係咁認為,以為打起來就會曠日持久。國家元氣大傷,所以忍左印度足足三年,一讓再讓。 不過佢估錯對手。 摩羅差 幫人開門,遞毛巾就專業。寫軟件都得。打仗就真係唔知點形容。 一打就崩潰。 所以 ...
國家打將,除非係被人侵略,否則我們要出錢出命,因為我們是一份子。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]