• 瀏覽: 35,442
  • 回覆: 133
以後警察唔會做呢類嘢,交比解放軍做。

專業的警察自然會懂得判斷。

答案係聲控
控到就控,控唔到由9佢失控,大陸軍隊大條道理接管,班佔友舵手根本想造就呢個劇本,成班黃c仲on99

食屎啦高丸森!
叫執法
冇叫犯法
當街毆打市民只判三個月執HI到啦!!

黑暗的一天

六月飛霜心頭忿,恨無權勢拯忠良。

先不談論裁判結果,但相信這個判決對香港以後的法治影響非常深遠。

以後警察執法會更加謹慎,更加清晰明白到自己的權力越大,責任越大,市民以後出街便不會被人用警棍打到,將會更加「平平安安」。

另一方面,部份警員將會更加明白,香港政治遊戲的潛規則......少做少錯、不做不錯,只要自己少一點正義感和責任心,自己便可以「平平安安」。

這樣的「平平安安」,真「好」啊!

希望判決的結果,不會像中國南京的彭宇事件,發展到那個地步......
希望十年後,香港會像現在般「平平安安」

如果不是那樣的話,謝謝   日報,謝謝 「學者」,謝謝「市民」,謝謝     運動(員),你們令香港變得和以前不一樣,你們成功了。

9觀不得好死

連執法同犯法都分唔清. 呢條友啲智商都係麻麻地. 唔怪之得咁受雞報歡迎.

引用:
原帖由 被監控會員253 於 2018-1-3 11:13 PM 發表
食屎啦高丸森!
叫執法
冇叫犯法
狗志森

引用:
原帖由 被監控會員253 於 2018-1-3 11:13 PM 發表
食屎啦高丸森!
叫執法
冇叫犯法
無辜就不應該在那個地方出現啦...扮路過

引用:
原帖由 鼠貓 於 2018-1-3 11:54 PM 發表

無辜就不應該在那個地方出現啦...扮路過
你咪去同個官講羅!!

引用:
原帖由 被監控會員253 於 2018-1-3 11:56 PM 發表
你咪去同個官講羅!!
現在好多人同個官講啦,你睇唔到,連高尚法官都睇唔到

只要收回香港終審法院權力就解決所有問題啦
引用:
原帖由 dickson688 於 2018-1-3 11:01 PM 發表

今天又是黑暗的一天,香港市民都期望朱經緯能得到公平的判決,但可惜最後結果竟是朱Sir被判囚三個月,明明朱Sir執法有理,又何罪之有?著名導演高志森得知朱Sir被判囚的消息後,亦忍不住在其Facebook發文 ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]