• 瀏覽: 80,897
  • 回覆: 847
  • 追帖: 22
+7
引用:
原帖由 大大大1 於 2017-4-22 12:47 PM 發表

我咪講左係三峽以前一個景點,三峽大霸蓄水位係175米,依家梗係冇左,你又去過大陸邊到呀,深圳?廣州?
現在你就識話以前,咁後生d唔識有何出奇??

有去過邊呀,冇現金就冇得醫都夠膽說,要扮野就連大6現在時興帶甚麼找數都唔知,你見識都有限~~

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-4-22 10:38 AM 發表
點吹都無用。

深圳與香港一河之隔,深圳街頭香港人去扮乞兒多,還是大陸人落來香港扮乞兒多?

香港人無幾個人去深圳,廣州做雞。香港黃色事業絕大部分係北姑。

有錢仲使做雞咩?唔通係大把錢做雞為興趣。
你未睇過報紙咩.....

澳洲,海外大把港女賣淫......

只係通常唔會係自己出身地方從事呢d工作,同來自邊個城市無關......

講開又講,不少港女賣身為買奢侈品.....美國還真有人賣身為興趣又可賺錢,何樂而不為呢.....

中國窮人是很多,但只看廣東省的本地人,不計外省佬。你不可以否認,他們好多生活都可以的。

引用:
原帖由 西北俠仕 於 2017-4-22 12:34 PM 發表

真係好笑,自己係香討新聞版,時政版,求其搵下都搵到!

同鬼唔知阿媽係女人冇乜分別!

要哂時間搵就自己搵,自己慢慢解釋!
即係你技窮啦,笑那死我

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-20 11:20 AM 發表

居然有優質有錢同鄉男不嫁,成群結隊嫁港伯,但又未甩鄉音,來到好似葉繼歡一樣被人歧視,也要拼老命來香港。

大陸真的好恐怖!
賊王邊有人歧視佢呀!
香港果個濕鳩6C仲歌頌佢係英雄𠻹!放生個差佬搞到自己殘廢!

引用:
原帖由 bobho 於 2017-4-22 06:19 AM 發表

三水樓價最近昇到癡線。得閒翻去睇下,最近新起一個類似廣州南站的大輕軌和高鐵站。相當於南站的副站負責分流。
師兄,你都係三水人?我都係四會個邊,但都有親戚係三水,但我好小返去

引用:
原帖由 chris1025 於 2017-4-20 01:33 AM 發表
可能今時今日香港人還覺得大陸有錢人只有小數,其實在廣東省的木土村民不會比香港人生活水平差,中山,珠海,廣州很多的本地村民,他們因為受惠徵地政策,除了每人有筆幾十萬的現金外,每年也有分紅。有些較為富裕的 ...
老表幾年前從愛丁堡讀完書返中山攪外國升學業務,剛剛坐完佢新買部60萬Benz。呢份係佢副業,正職在大學做教授。人地係中山不用愁買樓問題,所以可以專心自己事業

以後可能香港人要一周一行

引用:
原帖由 saneviola 於 2017-4-22 01:30 PM 發表

有乜嘢合情合理?全部土地都唔係佢地買返來,唔係祖先留低既,靠共慘黨剝奪人地既土地,而攞到土地起屋同分紅,成件事都已經唔合情,唔合理啦!

宜家樓主仲係度宣揚盜賊成果。身為中國人,你覺得笑貧不 ...
共產黨後來有歸還原土地俾農戶,唔係依家點收地,我兩個堂阿哥亦因此有錢。但有啲已經離開中國如我先父那些,以前嫲嫲嘅農地就無啦,但祖屋亦在,有同村兄弟證明,隨時可取回重建。

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-4-22 02:21 PM 發表

即係你技窮啦,笑那死我
笑撚死人,係人都知,周圍都搵到資料既野都要講證據,好撚好笑!

等同如下:

我:香港死過好多人

你:舉個例,邊度?

我:醫院殮房,墳場大把,要搵自己搵

你:咁即係冇啦,我大把解釋

我:你要搵就自己搵啦,要哂時間解釋你自己去搵,周圍都搵到相關資料

你:咁即係技窮啦,笑那死

一模一樣既邏輯,自己唔撚搵資料,就話冇!幾撚好笑,你d思維都幾低能!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]