• 瀏覽: 7,138
  • 回覆: 211
陳家洛引述當時情況,稱「我哋都未開聲,梁振英行出嚟就對住我講,話呢個係升五星紅旗嘅地方,你今日出嚟呢度做乜嘢?」,陳家洛即反駁:「我同佢講,我係一個香港人,我對政府有訴求,我同居民一齊嚟行政會議,就係要向特首長官提出訴求」,但指梁振英未有聽他說話即行開,其後再三番四次回頭挑釁他,指:「呢度係中華人民共和國地方,你走嚟做乜嘢?」,最後一次折返時,更向陳家洛說:「嗰邊有個居民,佢攞住支五星旗來我哋呢個地方,陳家洛,你嚟呢度做乜嘢?」,令他覺得梁振英是「無得救」和「痴咗線」,「佢(梁振英)真係早走早著,我哋嚟申述意見,係咪因為我哋政見不同,佢就要偏聽、拒絕聽我哋訴求呢?呢啲咁的人絕對無資格做特首」。

陳家洛批評,梁振英作為一個行政長官和公職人員,見到市民訴求時,第一個決定竟是進行挑釁和製造矛盾,而不是虛心聽市民訴求,「佢(梁振英)成個腦真係染到紅晒,左毒上腦,唔知點解見到我就怒髮衝冠」。

究竟689想表達乜?
PRC地方市民唔準有訴求?
佢被棄卒所以決定盡全力繼續撕裂香港?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 07:48 PM 發表
陳家洛引述當時情況,稱「我哋都未開聲,梁振英行出嚟就對住我講,話呢個係升五星紅旗嘅地方,你今日出嚟呢度做乜嘢?」,陳家洛即反駁:「我同佢講,我係一個香港人,我對政府有訴求,我同 ...
梁振英有講錯咩?

呢度係香港,係升五星旗嘅地方,唔係中國人,走來做咩?

係陳家洛自己都唔當自己係中國人,先覺得CY玩佢啫! 如果唔係,佢第一句就要用“我係中國人”反擊CY啦!

陳家洛話佢係香港人,都冇當過佢自己係中國人,咁你話,升五星旗嘅地方,陳家洛來做咩?

仲惡人先告狀? CY有話錯佢咩?

錯嗰個係陳家洛就真啦!

樓主你係日本人,呢個話題應該唔關你事嘍…

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-1-10 08:05 PM 發表

梁振英有講錯咩?

係陳家洛自己都唔當自己係中國人,先覺得CY玩佢啫! 如果唔係,佢第一句就要用“我係中國人”反擊CY啦!

陳家洛話佢係香 ...
快啲通知各國領事,喺香港「中國人」先有公民權利,外國人係冇嘅。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 08:09 PM 發表

快啲通知各國領事,喺香港「中國人」先有公民權利,外國人係冇嘅。
你都傻嘅……

人地升五星旗,陳生又唔認自己係中國人,人地CY只係問佢做咩來呢個升五星旗嘅場合啫,又冇話唔俾佢來,又冇叫人趕走佢,關咩公民權利事先? CY舉動合情合理,何錯之有?

陳家洛唔係中國人,都去到升五星旗嘅場合,香港人嘅權利已經完全被保障,佢攞完著數响度賣乖,你連呢啲咁簡單嘢都唔識諗,真係反梁反到上哂腦,講嘢開始九唔搭八……^_^

我夠話你係日本人,但你又自認係英國人,咁升五星旗嘅話題唔關你事,係咪事實先?

雖然係事實,你咪又好似陳家洛咁樣,一樣玩得好開心,一啲權利都冇被剝奪到,你話係咪?^_^

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-1-10 08:22 PM 發表

你都傻嘅……

人地升五星旗,陳生又唔認自己係中國人,人地CY只係問佢做咩來呢個升五星旗嘅場合啫,又冇話唔俾佢來,又冇叫人趕走佢,關咩公民權利事先? CY舉動合情合理,何錯之有?

陳家洛唔係中國人 ...
痴撚線,只可以話梁粉已經同689一樣走火入魔,689做乜梁粉都盲目支持,就嚟佢柯屎梁粉都爭住嚟。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 07:48 PM 發表
陳家洛引述當時情況,稱「我哋都未開聲,梁振英行出嚟就對住我講,話呢個係升五星紅旗嘅地方,你今日出嚟呢度做乜嘢?」,陳家洛即反駁:「我同佢講,我係一個香港人,我對政府有訴求,我同 ...
其實陳家洛所講是否真有其事? 如果冇, 有乜好討論?

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2017-1-10 08:44 PM 發表

其實陳家洛所講是否真有其事? 如果冇, 有乜好討論?
689咁鍾意告人,如果冇,應該出咗律師信啦。

特首冇講錯呀,香港係中國地方

滿口歪理

唔好話佢係香港人,就算 非洲人 都可以去啦

以妳logic ,你都唔可以去中國 以外地方
引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-1-10 08:05 PM 發表

梁振英有講錯咩?

陳家洛話佢係香 ...

引用:
佢同你講。

呢度係中國人地方。你來做咩。

點解成日係度攪鬼。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-1-10 09:36 PM 發表
滿口歪理

唔好話佢係香港人,就算 非洲人 都可以去啦

以妳logic ,你都唔可以去中國 以外地方

洋奴不受中國香港歡迎。

引用:
原帖由 好仔反佔中 於 2017-1-10 09:04 PM 發表
特首冇講錯呀,香港係中國地方
答非所問,人地遞請願信,佢話香港係中國地方係乜嘢答案?

中國地方唔俾遞請願信?

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-10 09:59 PM 發表

洋奴不受中國香港歡迎。
快啲通知全世界,香港實施鎖港政策。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 10:26 PM 發表

咁又唔使。
即係cy同你講。呢度係中國地方。你來做咩?

成日係度搗亂。面皮幾丈厚。

咁呢種又使唔使通知全世界呢。

對叛國。洋奴講就夠。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 10:26 PM 發表

唔歡迎黃屍西奴美狗法輪港獨撚就叫鎖港呀。
你金主都唔歡迎您IS啦,叫鎖國呀。
你唔係只反689既咩。
依家又反中。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]