• 瀏覽: 4,850
  • 回覆: 67
[quote]原帖由 聞痙攣 於 2015-6-18 10:21 發表
社會主義喎
日子太苦 貴州4留守兒童喝農藥自殺

獨裁高效喎
雲南鎮長暴力徵地 村民阻攔慘遭挖土機輾斃

你自己睇清楚D好過啦,以為中央管理14億人好易,成日話點點點,一個不留神,你等做亡國奴啦,中央從來都係講摸住石頭過河,14億人要解決一日三餐要難,有而家既成績,希望明天會更好,所有事情都唔會一步登天,你心中既狗主佢老尾亦唔咪事事咁好啫

[quote]原帖由 聞痙攣 於 2015-6-17 21:11 發表
831 sucks
fuck 831

你咪日fuck夜fuck囉,我正係知犯民狗否決咗我要幫佢哋慶祝,佢地就死全家咁既面口,求人地從啟而家又話要同中央對話溝通,中央話一切須從831談起呀,你fuck啦fuck死D犯民走狗啦,😃😃😃

引用:
原帖由 WongManTaks 於 2015-6-17 08:25 PM 發表

HK people know very well, 831 is no good to HK .
英文改錯題。

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2015-6-18 09:41 AM 發表
如果2017普選
投白票就係支持乜乜乜乜
你話中共幾驚呢!

我只想問一句:千二人好搞,定係五佰萬人好搞。
雖然中央有提名權,但是香港市民也有不接受的權利。你可以投反對票,也可以投白票。中央控制唔到。試想下,一個得票低的特首,佢自己都會知難而退。而家好了,乜春普選都冇埋。繼續千二人玩。樓主吹得漲?

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2015-6-18 09:40 AM 發表

點解中共一步都唔讓
讓少少 泛民下到台
依家搞成咁 大家都冇灣轉
一定要反對通過
但係... 你們中計了
中共最怕就是通過 最怕就是給你們"公投"權
所以一步都不讓
政改合法地提出,合法地否決
連泛民都係中共 ...
支那人個mindset一向都係利益driven, 所以唔會有民主.

中國冇民主(權利), 係因為中國人唔守法(義務). 唔守法就唔會有法治, 冇法治就唔會有民主. 就算推翻中共都唔會有. 所以無法民主既大陸, 最驚就係你用"民主"煽動大陸人推翻政府.

所以先有"井水不犯河水, 香港不能成為反共基地"作為一國兩制既前提. 831都係維護大陸管治既基本低線, 你反共, 佢就會set高條底線, 控制你選舉. 相反, 香港人如果追求又要反共, 又要民主, 其實就等如大陸人唔守法又想要民主. 你要維護中共既管治, 佢先有可能逐步開放民主. 如果唔係, 就都係831. 所謂循序漸進就係要港人逐步增加互信, 減少反共, 減低中共既管治風險, 佢先有可能逐步開放民主.

支那人鐘意追求免費午餐, 所以唔會有. 大陸唔守法就唔會有民主, 同樣香港人要反共, 都唔會有民主. 其實根本冇必要反共, 13億唔守法既中國人好需要中共. 你反佢做乜. 香港人冇民主, 都係多得果D經煽動你反共既支那人.

引用:
原帖由 正字 於 2015-7-1 01:01 AM 發表

支那人個mindset一向都係利益driven, 所以唔會有民主.

中國冇民主(權利), 係因為中國人唔守法(義務). 唔守法就唔會有法治, 冇法治就唔會有民主. 就算推翻中共都唔會有. 所以無法民主既大陸, 最驚就係你用"民主 ...
講咁多支那,你係唔係支那人先?
如果你係嘅,咁你好可憐,因為你屌埋你自己一份。
如果你唔係嘅,咁你一定係死倭仔。我以後叫你死倭仔得唔得?

引用:
原帖由 WongManTaks 於 2015-7-1 03:29 AM 發表

you don't know 8.31是違憲?
as 8.31是違憲, 否決政改 is very reasonable.
"Is not good" 啊中英夾雜的純種香港人。

引用:
原帖由 WongManTaks 於 2015-6-17 08:25 PM 發表

HK people know very well, 831 is no good to HK .
英文改錯題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]