• 瀏覽: 422,212
  • 回覆: 1,526
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-8 04:17 AM 發表

..

B哥今次輪到我提返你,保重身體!話不投機半句多!

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2015-2-8 01:21 PM 發表

有次我開帖set權限去40,即刻比人問我點解要set權限!
其實我覺得甘樣先保證到質數,避免果啲分身入來搞事!
我都覺得有分身.不過証實唔到. 好多時一個帖,同一時間就好多人湧入來,口號式回一兩個帖,之後啲人又唔見晒.

我入咗香討幾年,第一次見版主出貼俾人討論,但會唔會遲咗啲呢?

其實有好多問題會員係需要發洩,個個版主好似賴理,由得香詩沉淪,搞到今日咁污煙障氣!

討論區受社會政治風氣影響實在難免,尤其新聞版更加係政治爭拗既重災區,會員受既屈辱無處伸冤,到頭來當然大家都鬥激了,所以會員必須有個暢所欲言既發洩途徑,版主要多啲開專貼俾人發洩,並中立持平,有時安撫下都係好事,總好過去其它貼胡亂發洩!

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2015-2-8 01:43 PM 發表 B哥今次輪到我提返你,保重身體!話不投機半句多!
多謝關心!
自從上次無啦突然死亡之後
打雜就唔會再上對香討期望
版主扣分無問題版主禁我言無問題,個問題係版主執行
版把尺要個個一樣囉!
依家香討新聞版最大問題左中右都唔討好,個個都話版主
偏幫某派! (依家香討最多咩人發言我同大哥心裡有數啦)

我要認真回帖最後搞到以議論會員禁言收場。

新聞版前朝主事,據聞佢有政治立場,我都唔怕,及自到後期集體領導時期 某位版主都仲可做一視同仁!  到了去上年我
被突然死亡之後, 我無咩閒情係打咁多字喇! 正所謂9 up一分 、認真回帖都係一分

不過今次佛頭回朝主政,佢算係有計傾既版主之一,所以打雜咪up多兩句囉。hehe

引用:
原帖由 mickyminnie_ 於 2015-2-8 01:59 PM 發表 同意,不過當你無啦啦被人鬧既時候會忍唔住反擊!不如禁左d 五毛、廢青,黃屍,藍屍呢d 字得唔得呢?
都好喎,當情況太過嚴重,禁一輪跟住又放鬆少少,好似宏觀調控咁啦!…哈哈

呢個係香港人普遍嘅問題。不肯搜集資料,看事不客觀,對人不對事,以偏概全。想不到有甚麼方法改變。

入嚟香討新聞版,多數睇下有咩新聞,版友都好快upload新聞,不過言論自由,唔好咩都扯上乜絲帶,乜絲帶

引用:
原帖由 daircs2005 於 2015-2-7 11:56 AM 發表 非常有同感,點解非要藍絲黃絲,香港人幾時變得咁狹隘,我兩邊都唔buy,我只係buy自已看法得唔得先?
時事版真係咁多香港人上來?

點解會變成咁?
咪因為太多人上時事版搵食囉!
建議要用手機至可註冊上香討
唔好阿豬阿狗都上來搵食,
而家比版主ban 左又開過新ACC
到時又要來香港買張新卡!
成本高左自然小左五毛客不過到時一定冷清清

引用:
原帖由 fatcrab08 於 2015-2-8 06:33 PM 發表 時事版真係咁多香港人上來?點解會變成咁?咪因為太多人上時事版搵食囉!建議要用手機至可註冊上香討唔好阿豬阿狗都上來搵食,而家比版主ban 左又開過新ACC 到時又要來香港買張新卡!成本高左自然小左 ...
正確啲嚟講
完全無法接受有理性嘅理念,理論,言論
一句五毛共狗就算叫做回應你答案
小弟我喺香討9年
係近2,3年先至好嚴重
我2個帳號都係被舊版主永久禁言
第一個帳號因為一句
(你連對方嘅意見都唔能夠接受
就唔配有民主)去反駁當時嘅明玉××天
結果俾版主永久釘帳號
其後我憤然離開香討
事隔大約半年再返嚟

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2015-2-8 05:54 PM 發表 入嚟香討新聞版,多數睇下有咩新聞,版友都好快upload新聞,不過言論自由,唔好咩都扯上乜絲帶,乜絲帶
只不過係代替咗五毛狗同美仙假西嘅稱謂

自從新聞版俾大量大陸人翻牆過黎佔據之後,我都好少上囉

引用:
原帖由 打雜b 於 2015-2-8 03:08 PM 發表

多謝關心!
自從上次無啦突然死亡之後
打雜就唔會再上對香討期望
版主扣分無問題版主禁我言無問題,個問題係版主執行
版把尺要個個一樣囉!
依家香討新聞版最大問題左中右都唔討好,個個都話版 ...
理解,我都比人無啦啦禁言氣憤咗一排,不過事後又覺得,啲分又賣唔到錢,氣憤啲咩呢?
之後我一直都係好抽離咁以旁觀視線去討論,點樣挑釁我都無反應,時反時正的去評論,曲到我自己都以為直,一樣可以表達到我的看法,繼續討論。

我同意,如果版主可以一視同仁,新聞版空氣會清新返,大家都會回復理性,那才是大家心中最想要的討論環境!我這把年紀,動氣可能會猝死的,清新環境很重要啊!

引用:
原帖由 mickyminnie_ 於 2015-2-8 01:59 PM 發表
同意,不過當你無啦啦被人鬧既時候會忍唔住反擊!
不如禁左d 五毛、廢青,黃屍,藍屍呢d 字得唔得呢?

我贊成!
經常見到呢啲謾罵,感覺香討變得好低俗!如果系統可以把這些詞全部自動屏蔽,新聞版即刻會乾淨好多! 發呢啲空洞謾罵的人,經過警告依然唔改的話,應該永久禁言,咁先可以讓香討重生!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]