• 瀏覽: 15,395
  • 回覆: 114
派現錢既話,要派多好多錢!

引用:
原帖由 raymondman 於 2011-3-2 12:23 PM 發表

點解要搞低個樓價!? 如果單純住屋問題, 應該係新界起多點公屋, 放寬申請資格, 人人有屋住.

如果d人想政府搞低個樓價, 只係想俾機會佢地買樓投資的話, 我就極不贊同了.
AGREE!
搵唔到錢自然買唔到樓
因為你D人買唔到樓要整冧樓價,低能!
咁買左樓D人點算?
(PS:我都冇樓)

引用:
原帖由 kboy518 於 2011-3-2 01:06 PM 發表
派六千都唔係好方法囉........佢派六千仲有稅退...咁搵2,3萬個D仆街咪好好搵.....窮人又仲窮...富有個D仲富有.....根本無解決貧富問題.......政府都係諗D唔諗D.....仲有點解公務員都有得拎....佢地根本係用緊立稅既人 ...
Do you know where the taxes come from?  It's mainly from the "PK" as you said.  You idiot.

引用:
原帖由 littledot 於 2011-3-2 02:22 PM 發表

AGREE!
搵唔到錢自然買唔到樓
因為你D人買唔到樓要整冧樓價,低能!
咁買左樓D人點算?
(PS:我都冇樓)
我覺得應該建公屋, 唔建居屋. 居屋係一個畸型產物.

ps. 我有樓s.

引用:
原帖由 有突破 於 2011-3-2 12:30 PM 發表

叫佢地唔好搞咁多野啦,而家政府都派錢啦,咪唔好遊行囉,佢地係咪想與民為敵先
點解派左錢就要唔遊行?
唔明點解D香港人有$6000後 就唔使發表自己意見
乜原來本身既問題六千蚊就解決曬?

引用:
原帖由 raymondman 於 2011-3-2 02:37 PM 發表

我覺得應該建公屋, 唔建居屋. 居屋係一個畸型產物.

ps. 我有樓s.
我都覺得該起多d公屋,但唔應該用市區d靚地黎起,市區d地要黎賣好過啦
不過d人又要福利又要嫌三嫌四,係新界起既又嫌遠又嫌交通費貴
政府無論點做都滿足唔到呢d人

今日聽到有人講:派錢係好,但係不如用筆錢買左西隧啦~

都唔知你地有咩咁開心 , d 錢係你地

政府又話最好生3個啦,依家我阿姨生左3個...

D細既又冇錢拎

好野

其實這是什麼社會現像,被暴力改變/控制政策?可悲

引用:
原帖由 ANDYLYOL 於 2011-3-2 03:26 PM 發表
其實這是什麼社會現像,被暴力改變/控制政策?可悲
呢D就係所謂既"民主"囉
以後政府更加難推行任何政策或改變

好開心   每人派6000元    財爺變財神

值得香港人深思,是否要回到"劈友"時代?

財爺做得好!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]