• 瀏覽: 4,138
  • 回覆: 68
合力搶走軍艦都好wo 到時比二鬼子wong1686做艦長  等香港威下

國際間既政治博奕..香港人識鬼咩...

香港人抽中共水就最叻

引用:
原帖由 wong1686 於 2009-8-26 03:10 AM 發表
http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20090826&55&607267

日 本 指 中 方 仍 拒 絕 自 衞 隊 艦 艇 停 靠 香 港         
2009-08-26 HKT 02:48
日 本 防 衞 省 表 ...
對中央的決定表示贊賞,曰本仔戰艦和皇軍的風彩,香港倫陷時已欣賞過夠了,且印象難忘,恨之入骨.

引用:
原帖由 -碌柚 於 2009-8-26 02:21 PM 發表

香港人抽中共水就最叻
這個說法是對的。
很多事情處理,不是簡單喜歡不喜歡。
而是有政治博弈考量的。

引用:
原帖由 -碌柚 於 2009-8-26 02:21 PM 發表
香港人抽中共水就最叻
agree X 2

引用:
原帖由 wong1686 於 2009-8-26 11:36 AM 發表

不要這麼無理吧,你這個說法很偏見很無理,正如你老豆做的錯事要你來承擔公平嗎??

今天的日本兵,不是當年的日本兵,不要混為一談

當年的日本兵上岸殺人,今天的日本兵上岸消費
咁軍票單野呢?  還錢比台灣 唔還比中國?

即使唔賠償 連一個道歉都冇?=_=  咁樣合理嗎?

其實係日本仔心目中...中國人同日本人只有一種關係..唔係你死就我死

日本位於地震帶..又無太多天然資源..唯有侵略中國先可以生存
這個思想由織田信長時代..已想由朝鮮打到去北京..只不過..日本仔當時唔夠強..連朝鮮都打唔入
如果話係軍國主義先令到日本仔侵略就太天真了..根本日本仔唔打中國就生存唔到
由古到今都係..

中國就人多但怕死..如果中國民族意識同危機感高d..中國人一早就玩軍國主義..滅日本仔族
正如..你明知你屋企出面有幾隻狼狗..班狼狗一有機會就會咬死你屋企人..
不過你屋企有千幾人..又怕死..就唯有話班狼狗無好好反思...大佬呀~班狼狗唔咬死你屋企人點生存呀??
唔好o甘膠啦...
有guts就滅班狼狗族..無guts..咪等幾時班狼狗既數量到某一個程度時..就咬死你全家..過程中班少狼狗不了強姦你個女..老婆..女朋友ga la~
中國人...唔好再話咩野日本軍國主義啦..唔好傻啦..日本軍國主義=日本生存義..唔順超就同日本過兩招lor..
勝者為王ma~
日本人人少但係就有呢個決心..中國人人多但怕死就無呢個決心..呢個係事實
韓國人去示威都切手指..韓國既民族意識高..而韓國人比中國人更知道日本仔總有一日會再侵略..所以就算大家都係美國既馬前卒..都夠guts同日本搶外島..
大家可以發覺日本仔係比較"尊重"韓國人...正如兩班交過手既狼狗..大家都知道對方唔好惹..就會比較對方..
中國人再係o甘就由東亞病夫變左東亞懦夫...中國需要一場戰爭..特別係對日本..就算打到中國死剩好少好少人.為左中國的後代.都要將日本滅族..打低日本..台灣..南沙..就會不戰而勝..島鏈都會不戰而破...
如果無這一場戰爭..中國只有等日本仔再次侵略中國..或比島鏈慢慢鎖死

引用:
原帖由 小夜曲 於 2009-8-26 03:46 PM 發表

唔同意囉..
日本最終既目的係侵略全世界!!
佢打中國,只係因為中國人口多..地方大
如果你有睇佢地當時既計劃書就知道
第1步係食中國
第2步食完中國就開始打印度同美國
但係因為佢未食完中國,美國就可以有戒 ...
你唔同意d咩呀..我無話日本最終既目的唔係侵略全世界wor~
你明唔明我講咩ga?
等於..你就o黎饑死..我話你唔去搶野你個朋友d劣等食物就會死..
唔通我就等於否定左你想食鮑魚既最終既目的咩~

...... 世界人民決不能再讓中國崛起,否則後患無窮......... too

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]