• 瀏覽: 8,960
  • 回覆: 85
+3
引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 12:42 AM 發表

可能係你誤解左,唔知你有冇玩過仿真槍呢,我玩glock17果時,握在手中的感覺就好似好有天下無敵既感覺,手感極佳,而且所有人喵準都係對住準心,點會槍上揚呢??
睇哂你d回覆,希望你吾會有機會做警察啦,,,你d理論係警察要火力強,有型..等等.....點解用0.38左輪加中空子彈,因0.38安全度高,方便使用.吾使先上樘,吾使先開保險制才能使用等等好處,用中空子彈,因射入身體後會轉開,加大傷口,而又不容易穿過人體........而家係講警察呀!!!火力再大又如何????警察係防止罪案同拉人,吾係去殺人呀!!!!!!!槍足夠就得了............

引用:
原帖由 ccsricky 於 25/8/2009 05:07 PM 發表
睇哂你d回覆,希望你吾會有機會做警察啦,,,你d理論係警察要火力強,有型..等等.....點解用0.38左輪加中空子彈,因0.38安全度高,方便使用.吾使先上樘,吾使先開保險制才能使用等等好處,用中空子彈,因射入身體後會轉開,加大 ...
樓主係都要搵97年洛杉磯美國銀行劫案做比較MA
但又唔考慮下兩個地方既因素 又唔諗下美國係可以合化擁有槍械

一句夠用就夠哂

咁不如拿火箭筒 一炮就攪掂。
不過現在香港主要罪案是天仙局、k 仔。商業犯罪為主﹐有幾何做世界。

香港真係有幾何會有個歡歡

不過無就一定講大話

個題目不如轉轉

出現個時,警察會點做

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 06:32 PM 發表

你到底知唔知我想講乜,美國銀行劫案中二名匪徒以AK47+100發彈鼓用7.62X39穿甲彈,而且身穿全身防彈衣。
美國銀行劫案
http://www.youtube.com/watch?v=bw94nN5qc_M
普通pc去到都係等backup....
真係唔得咪call駐港解放軍囉....再唔得咪食腦
學俄羅斯咁用迷暈gas囉.....當年戲院都係咁ko班車臣

最後個句,有少少笑話成份(最少西方同香港暫時都唔會做到)

不過如果攻堅,香港警察無迷暈氣體

攻堅個時可能會用閃光彈,震撼彈,煙霧彈,催淚彈,但係場地太大既,以上手榴彈無用

唔通所有門口一齊擲

I find Glock 17 works pretty good..
Even though a gun has problem or the sight is off, a good shooter should be able to adjust it by himself/herself..

Sig is an excellent gun...  i just tested it a day before...
i shot ten and all of them hit the bull's eye.
Range distance 10 meters.....

引用:
原帖由 sniper1227 於 2009-8-26 07:33 AM 發表
I find Glock 17 works pretty good..
Even though a gun has problem or the sight is off, a good shooter should be able to adjust it by himself/herself..

Sig is an excellent gun...  i just tested it  ...
Haha, CHing, you make me Jealous!

If Glock is a working horse in firearm, I will regard it as Seiko. However, SIG is simply a Rolex in its class! (Actually Seiko do have some high class watches such as Grand Seiko)

別忘了還有sdu...

引用:
原帖由 efe 於 2009-8-25 11:37 PM 發表

普通pc去到都係等backup....
真係唔得咪call駐港解放軍囉....再唔得咪食腦
學俄羅斯咁用迷暈gas囉.....當年戲院都係咁ko班車臣
別忘了還有sdu.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]