• 瀏覽: 8,976
  • 回覆: 85
+3
HK Police 有AR15
足夠同Ak 鬥

引用:
原帖由 lhce2007_aichi 於 2009-8-24 05:46 PM 發表
HK Police 有AR15
足夠同Ak 鬥
對PTU有AR15,但係如果PTU未到,前線警員用.38,MP5SFA2,M870同持AK47,穿防彈衣既人,好似洛杉磯美國銀行劫案般槍戰,又點呢??

樓主係咪打cs打得多
其實好少情況會射晒15發
警方每射一發都要負上法律責任

引用:
原帖由 ~C.Ronaldo~ 於 2009-8-24 06:20 PM 發表
樓主係咪打cs打得多
其實好少情況會射晒15發
警方每射一發都要負上法律責任
我用洛杉磯美國銀行劫案做假設,你又話我打CS打我多??
我明白警察唔可以亂開槍,但如果真係有咁既情況又點??唔通唔開槍等死??

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-24 06:25 PM 發表

莫非匪徒有無限子彈,可以對抗不停有支援既警察?????
你到底知唔知我想講乜,美國銀行劫案中二名匪徒以AK47+100發彈鼓用7.62X39穿甲彈,而且身穿全身防彈衣。
美國銀行劫案
http://www.youtube.com/watch?v=bw94nN5qc_M

香港每個區都有15個小隊係一個zone度patrol.
可以好快去到現場

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-24 07:08 PM 發表

你要將一個Extreme既Case套去香港之上......

就算係LA果次搶劫,美國警察,都只係可以圍住現場,等SWAT去增援....
不過香港既SDU用MP5A3都應該打唔穿佢地既防彈衣,佢地既防彈衣估計在LV3以上。

一,香港有咁樣火力既犯,係呢十年,未出去就已經俾人拉哂,
二,當真係有,警察既警力比d犯多n倍,就假設d警察一人一支左輪都好,只有有良好既部署,佢地遲早都係要死或者俾人拉,當年葉生都係俾個老散,打中條尾龍骨,搞到今日都要做廢人,
三,香港仲有sdu,假設一般警察搞唔掂就會要求sdu增援,
四,警察唔係軍人士兵,任務唔係衝鋒陷陣,如果警察都需要帶重火力槍械,香港已經變左伊拉克果d地區,
五,好似你咁講英國警方直頭係推d警察去死啦

1,2,,3都同意,4,5,如果香港真係出現此情況,那真是沒辦法,需要重火力槍械支援。而倫敦警方已經換左Glock17,香港仲用.38左輪會唔會不合時宜呢。

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 19:11 發表

不過香港既SDU用MP5A3都應該打唔穿佢地既防彈衣,佢地既防彈衣估計在LV3以上。
講真,香港有幾可會遇上d咁o既劫匪
當年葉繼歡咪又係比人打中條尾龍骨,跟住仲癱埋
91年錦田槍戰
http://www.youtube.com/watch?v=qrJmPoQIKQ0&feature=related
用AR-15開左10槍

wiki百科話SDU有AR-15同M4 堅定流

g17又俾點38好幾多丫(火力上),而且香港警察都換緊槍,只係未換到pc到啫,再加上香港會出現美國既情況既機會又有幾大

g36都有,有m4呢d又幾奇,不過係警用版啫

SDU M4A1

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]