• 瀏覽: 6,564
  • 回覆: 117
引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:27 PM 發表
你好似好想當兵咁

我唔想改變成,你自己鐘意.我只係講我自己唔想當兵,你應該有留意大陸d退役士兵新聞?
你主觀覺得"係",唔代表事實
唔通個個月有人"中國vs日/美/俄/印國",又代表佢地好好戰?

ps我想移民去其他國家eg"美國,芬蘭"槍權開放國家,日日去玩真槍好過

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:34 PM 發表
希望你唔好做壞事~~~~

願主保佑你
希望你早日講返多d有logic,同証據support的說話,而非up得就up
祝早日康復
本人送上最深切的慰問

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:40 PM 發表
唔好打咁多槍game~

你都快d返黎現實啦~
你不如多d用下個腦
唔好係軍版亂up,唔好將你d所謂"logic"強加人地身上

做空軍當然唔優退役啦......退役一樣可以去渣飛機
但係做陸軍右係咪真係死路一條呢........呢個係睇你爭唔爭取........退役後去搵份保安........如果你係特種部隊....更加可以去做保鏢等等...........

而且有好多工唔係睇你學歷GE~~~就算陸軍學歷可能比其他軍種低..........但併唔係代表盲字都唔識GE~~~
舊年睇報紙....廣州一間儐儀館請人........月薪可以達5000幾.................結果係幾百名大學畢業生去應徵
儐儀真係要咁高學歷先做到咩???

陸軍唔代表學歷低
你可以讀到大學先參軍
仲有陸軍有好多職位
電子部隊   醫生等
佢地退役一樣可以有好多野做到
如醫生可到醫院
電子部隊可到電腦公司or各公司的電腦apartment

當兵係最笨既行為   以閣下既體能去當兵我唸吾洗一日就比人踢出黎

如果大家有去開其他區睇過的話, 會發覺樓主去不同既區都會留下不少既膠post

當兵點解係最笨既行為?  因為諗果個本身都無國家認同感, 自我中心太強烈咯!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]