• 瀏覽: 2,721
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
全國政協常委劉漢銓表示,51名全國政協界別的選委,包括長實副主席李澤鉅、前政務司司長唐英年都會提名特首參選人林鄭月娥,他們會盡快收集選委提名,然後交予林鄭的競選辦。香港友好協進會成員均為政協,至今未見過林鄭以外其他參選人,他們今第二度與林鄭會面,有34人出席,但未見李澤鉅出席。
對於曾俊華日前指有選委或提名林鄭,但投票予其他候選人。劉漢銓先指「我哋中國人講口齒、講信用、講正義,如果你提(名)一個人做行政長官,你投票唔投佢,除非你有好好嘅理由改變主意,否則呢樣就等於冇誠信」,然後更嚴詞厲色地稱「我認為香港嘅所有選委都係有誠信嘅人」,「我哋不欺暗室,君子係不欺暗室,唔係閂埋門黑鼆鼆任你做嘢嘅,冇人知道你投邊個,你自己良心知道你」。

成班人渣

地產超人不喜歡梁振英眾所皆知。佢瞓身投資英國但絕估唔到英國脫歐而蒙受極大損失,亟欲回流。所以有人說李家欲推舉鬍鬚上位,取其明顯夠hea親商親地産,以利他日発圍.
依家李澤楷也跟隨歸順呀爺,鬍鬚失去地產呀頭呢個靠山吹鷄,唔靠泛民無可能入閘,但冇商界過票,硬提鬍鬚都係冇結果,泛民可能連鬍鬚也不提名,鬍鬚分分鐘變棄卒,嘿嘿

引用:
原帖由 tamyy 於 2017-2-16 11:01 AM 發表
成班人渣
地主會 會長

中央吹雞,無計喎

引用:
原帖由 Mandy.Ng 於 2017-2-16 05:11 PM 發表
中央吹雞,無計喎
阿爺做莊。。。。

引用:
原帖由 Mandy.Ng 於 2017-2-16 05:11 PM 發表
中央吹雞,無計喎
地產黨本來見鬍鬚佬公關做得好,準備過票比佢架啦....

但佢好玩唔玩玩眾籌...又去主動痴埋犯聞果邊......

如果同犯聞一齊夾硬推佢上去,容乜易被中央話反中亂港......

始終都係阿爺做莊,冇計

引用:
原帖由 Deric_Cheung 於 2017-2-17 04:19 AM 發表
始終都係阿爺做莊,冇計
犯聞 莊閒不分。

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-17 07:05 AM 發表

犯聞 莊閒不分。
燈神老蕭預測:奶媽百分之九十九勝

引用:
原帖由 Deric_Cheung 於 2017-2-17 07:09 AM 發表

燈神老蕭預測:奶媽百分之九十九勝出
牌面係。。。

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-17 07:20 AM 發表

牌面係。。。
犯聞今次損失大,
上屆議員要求源地踏步,
種下此禍!

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-16 10:39 AM 發表
劉漢銓指「我哋中國人講口齒、講信用、講正義,如果你提(名)一個人做行政長官,你投票唔投佢,除非你有好好嘅理由改變主意,否則呢樣就等於冇誠信」
劉漢銓明寸2012年轉軚投689嘅叛徒。

引用:
原帖由 Deric_Cheung 於 2017-2-17 07:25 AM 發表

犯聞今次損失大,
上屆議員要求源地踏步,
種下此禍!
犯聞 5年前講到明對特區政府採用不合作運動,要向CY宣戰,誰响度搞鬥爭先?
依家講到明奶媽做就繼續鬥落去,又係誰响度搞鬥爭先?
政棍亂港, 仲有幕後金主, 直情搵埋外援出手.

不過阿爺唔係傻仔.
照睇 薯片選情不穩.,佢氣勢最近麻麻

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-17 07:38 AM 發表

犯聞 5年前講到明對特區政府採用不合作運動,要向CY宣戰,誰响度搞鬥爭先?
依家講到明奶媽做就繼續鬥落去,又係誰响度搞鬥爭先?
政棍亂港, 仲有幕後金主, 直情搵埋外援出手.
...
如果唔係源地踏步,
胡 so 民望唔差,
有望勝出!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]